Skottår 2010 :O)



Härliga tider med snö som vräker ner det älskar vi här nere NOT!!! Inte sedan mamma var barn har det varit så mycket snö på Öland och framför allt inte att den legat kvar så länge. Detta medför en hel del problem och man måste vara rädd om hustaken, vi har ett rejält bygge och behöver inte oroa oss allt för mycket men problem uppstår ju ändå och snön isolerar på taket eftersom man eldar blir det då isbildning och till slut rinner det bakvägen vilket är mindre roligt.

Ludde och Magnus avhjälpte detta problem igår genom att göra en insats på vårat tak. På bilden syns tydligt hur fukten rinner ner efter väggen då det inte kan ta stuprören till hjälp som är fulla med is :O(



Inte heller våra vänner i djurvärlden har det lätt, mycket snö ger ingen föda att det sedan blev -20 grader tog knäcken på dom, ett rådjur gav upp bakom hyresvärdens stall lade sig där för att dö. Till viss del är det ju perfekt när steken kommer hem och lägger sig på gården men ett dåligt tecken på hur djuren har det.

Fast det är väl en självutrensning får man också se det som. Öland är översållat av rådjur som går fram värre än vildsvin dom äter allt så alla planterade lökar och blommor ryker, brist på rovdjur är att det är överskott till 1000% av rådjur som demolerar allt. Så på så vis är det bra att vintern slagit till och gör en utrensning.

Till sist ska jag lägga in en bild på en besökare som försökte ta vägen genom vårat hus i januari, han blev lite omtumlad men vi satte honom i julkärven så fick han hämta sig där. Satt en lång stund men sedan bar det iväg igen i full fart. Dom har det inte allt för lätt dessa småttingar heller.



Nähä alla cybervänner nu ska jag bege mig ut i snökaoset och trava in lite ved, vänta på snöröjningen och skotta av intill trapporna ha det gott vi hörs bye från ett vintrigt Öland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0