Tomten skrämmer slag på alla barnen

Jaha gott folk så har vi då avverkat ytterligare en jul i våra liv ;O) Här bjöd Öland på en vit jul snön fick i alla fall ligga kvar även denna dag men under natten kom spöregnet.

Tomten kom på besök så snäll hade vi i alla fall varit tydligen då.

Då vi har barnbarnen på besök så får man ju en del nya erfarenheter av det här med tomten ha ha ha. Casper upptäckte att tomten kom borta vid vedboden och då brakade det lös ordentligt. Caper började storgråta blev stel som en pinne och helt hysterisk ett tag övervägde vi att sparka ut tomten men så helt plötsligt bestämde han sig för att den här "gubben" kanske var ute i gott ärende.
Klapparna delades ut och Casper hjälpte tomten sprang för fullt med paket hit och dit och till var och en. Sina egna la han snyggt i en hög allt för att betjäna tomten.
När det hela var klart och tomten skulle gå vidare till alla andra barn blev det dock samma reaktion ett illvrål och grin Casper höll fast tomten och han skulle inte få lämna detta hus, han grät och skrek så han nästan slutade andas, inte ens försök med att öppna sina paket hjälpte tomten fick bara INTE gå nej nej nej skrek han :O) vi lyckades stjäla hans uppmärksamhet så tomten kunde smita och sedan var det åter frid och fröjd i Bödaskogen.




Julen löpte på med god mat och dryck och som vanligt så vräker man ju i sig för mycket precis som om det vore sista måltiden ;O) å så gnäller man på vikten hmmmmm bara ens eget fel man ska väl någon gång lära sig äta med förstånd men icke. När dagen och kvällen gått och man hoppade i bingen för att titta sig in i huvudet några timmar så vaknar man till ljudet av spöregn så var alltså den vita julen över tråkigt.

För övrigt så vill vi passa på att önska er alla en god fortsättning på julhelgen ha det gott allesammans där ute i cybern.

Julen står för dörren

Ber att få tillönska en "grymt" God Jul & ett Gott Nytt År!!





Midvinternattens köld är hård.

Tio små nissar i djupsnö går.

Rävsax gömd under skynke vitt,

knipsar Nisse av på mitt.

Livsandarna snabbt för Nisse tryter,

snart i eget blod han flyter


Nio små nissar i midnattstimma,

traskar fram i månljusstrimma.

Ugglan hoar i sitt näste,

istapp faller tyst från fäste.

Nisse spetsas utav tappen,

tomte ligger död på trappen


Utanför dörren står gröten och ångar,

Åtta små nissars intresse den fångar.

Under stigande hunger faten de nalkar,

en stackars tomte på kanten halkar.

Han sliter å kämpar, han svettar sig blöt,

men sjunker likväl i kvicksandslik gröt


Många springor stugan har,

där sju tomtar in sig tar.

Katten som bak dörren ruva,

slukar nisse med hull och luva.

Resterna av tomtehand,

suger Misse bort från tand


Sex små nissar mot julbordet ila,

snabbt dom uppför bordsben kila.

Näst sista tomten över kanten hasar,

han tappar greppet och nedåt rasar,

faller nedåt likt ett lod,

mattan röd av tomteblod


Tomtar fem i väldig iver,

springer runt ty hungern river.

Nisse snubblar på sitt skägg,

faller rakt på knivens egg.

Lilla nisse saten,

rinner ut i sillsalaten


Fyra nissar har festat på sill

och nu de törsten sin släcka vill.

Mot glöggen de springer i samlad tropp

och tar för sig av drycken i varsin kopp.

Ner faller Nisse i glödhett hav,

likt skållad mandel hans skinn faller av


Tre små tomtar i granen sig svingar,

mellan ljus och änglavingar.

Nisse sig för nära våga,

strax han står i ljusan låga.

Doftar snart som vidbränd stek,

ångrar då sin ystra lek.


Två små tomtar omkring sej tittar

då en smällkaramell de hittar.

Nisse ner på den då hoppar

men för detta den ej stoppar.

I tak, på golv, på gardin med frans

finns nu Nisses hjärnsubstans.


Husbonn stiger upp i natten

för att kasta vatten.

Under husbonn`s tunga toffla

Nisse blir till krämig våffla.

Snön ligger vit lite här och var

inte en jäkla tomte finns kvar


Ber att få tillönska en "grymt"

God Jul & ett Gott Nytt År!!

Happy Birthday to You

I dag vänder vi fram ytterligare en måndag i våran kalender och det är Mathias stora dag, grabben fyller ju år och så har han kommit ytterligare ett år närmare 30. Herre gud nyss sprang han runt med blöja och napp. Vart tar åren vägen egentligen??



25 år bara så där flopp så hade dom gått ;O) Jag är ju inte äldre än 25 själv??? får inte detta att gå ihop kan det bero på att man är aldrig äldre än vad man gör sig ;O)
Mathias är inte hemma i Svedala heller utan har flytt fältet tillsammans med Malin ner till dom stora öknarnas land Nej inte sahara men.



just det Egypten och sfinxer med pyramider och havsdykning, ska bli kul att se undervattensbilderna senare. Dom har gjort en resa hit förut oxå och det var fantastiska bilder tagen under dykning.
Vill idag avsluta med att säga till dig Mathias skål och grattis


Till alla andra ha en underbar dag för det ska jag kramar till er alla i cybern

Zeb macahan och jag

Hej på er!

Jaha så har man då återupptagit en gammal hobby igen vilket var jobbigt, svettigt men framför allt skitkul. Fast straffet kommer garanterat i morgon då jag säkert måste ta mig ur sängen rullande på ett eller annat sätt. Vad har jag då gjort?? Jo börjat rida häst igen vilket var 100 år sedan sist känns det som men såååååååå otroligt kul att vara igång igen. Upptäckte nu att jag faktiskt har muskler på insidan låren fast dom har nog tidigare varit vilande men det är slut på det nu, kommer att se ut som Zeb Macahan i morgon kanske värre t.o.m men det är det värt.



Coccie är namnet på min nya kavaljer (lipizzanare och någon krigshästras är det i honom) som på nytt ska lära mig balans, kordination, harmoni och lugn i mitt ridande konditionen följer liksom med på köpet det kände jag verkligen idag ;O) Detta är en kille som är hur lugn och cool som helst vilket gör att man känner sig trygg på ryggen.

Sen har vi ju min kära tremänning vid namn Zenita som idag körde ett pass med oss i padocken kan meddela att jag blev rejält varm och anfådd och hon fick sig nog många roliga skratt åt den enormt graciösa ridstilen som man idag har (hösäck) fast det är ju synd att förolämpa hösäckarna oxå. Ja ja så småningom så kan man nog se riktigt stilig ut på hästryggen kunskapen sitter ju kvar långt där inne någon stans :O) hittar den nog snart.

Vig som ett spett är man ju nu för tiden men tack och lov så har Mannen på gården vid namn Peter förståelse för oss som har taxben och tappat vigheten så han har byggt en pall att stå på när man ska upp :O) TACK Peter för pallen.
Ner var inga problem men ner kommer man ju alltid som dom säger. Tro nu för all del inte att jag är ensam om pallen såg en ung och vig tjej som oxå använde den så haaaaa där fick ni.
För er som har intresse av att kanske hyra boende och rida på Öland?? gör ett studiebesök här på webben på deras gård http://www.stall-enhagen.dinstudio.se/gallery2_11.html 
ja ja nu ska jag njuta resten av kvällen för i morgon kommer helvetet tur vi bara rider 2 pass i veckan till att börja med ;O) ha det gott ute i cybern så hörs vi kram till er alla

RSS 2.0