Advent

Hej hopp!

Äntligen har det blivit advent och nu är det lovligt att tända stakarna i fönstren.

Själv har jag sett till att "drutten" och "Doris" nu fått sällskap ute i grindhålet, det är "Nisse" som flyttat hit och nu blivit en av familjen ;O) välkommen säger vi till honom.





Dessutom så har alla stakar och stjärnor hamnat på sin rätta plats inomhus och det är bara såååååååå mysigt.
Snön lyser med sin frånvaro, men faktum är att nu har vi som kallast det vill säga +0,6 grader men det är rekord hittills tidigare har vi inte haft under +5 grader så kanske Kung Bore nu gör ett försök.
Idag har jag och Lenita oxå tagit upp en gammal hobby vi har börjat rida igen nere i stall enhagen hos min tremänning, ska köra 2 pass i veckan skitkul rent ut sagt. ja ja nu ska jag njuta av lite choklad/chili glögg ha det gott vi hörs kram till er alla ute i cybern

Snart advent


Ja snart är tiden inne, längtar som en tok bara drygt 1 vecka kvar sen kör vi. har letat efter mina julgardiner som något husspöke tycks ha gömt undan för mig är inte människa att finna dom. Ja ja inget ont som inte har något gott med sig, nu kanske man har anledning att köpa nya eller?

Juldukarna är samtliga tvättade och nystrukna för dagen så det är i alla fall klart sen ska jag ta och gå igenom alla stakarna för som vanligt är det väl några lampor som ska vara trasiga konstigt vore det väl annars.

var inne på elaffären och nu har man börjat med nya lampor till stakarna dom passar allt oavsett det är 5 eller 7 armade stakar dessutom så var det någon evighetslampa med garanti att dom var livslång ;O) tänk om man lever till 120 år då? bäst att spara kvittot så man kan byta om så blir fallet ;O)

Öland bjuder idag på


Och det är inte tillstymelse till vare sig frost, snö eller is så någon vidare advents eller julstämmning har då inte infunnit sig än, kommer nog inte att göra heller idag håller sig termometern på + 13,4 grader. Det är närmare till att ta sig ett dopp i havet än till dopp i grytan ha ha ha.  Men jag klagar då inte är sååååå tacksam att slippa snö så det anar ni inte. Ja ja det var lite från de sydligare breddgraderna ha det nu så gott allihopa, njut av glögg och pepparkakor medan ni adventspysslar, kan tjuvstarta med glöggen och det för det är ju faktiskt en hel vecka innan det blir riktigt ljus i vårt hus.

Kram alla och sköt om er

Latmasken



Denna lilla odåga ställer till med allt förtret, jag har haft överläggning med mig själv i flera dagar att man kanske skulle ta och göra en rejäl höststädning så det blir klart inför advent. Men då har den lilla krabaten sagt stopp å belägg jag vägrar och då har jag inte fått tummen ur för att göra någonting.

Kan det kanske vara vädret, det finns inget bra väder har jag kommit fram till alldeles själv!! Ordspråket säger "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" Skitsnack är vad det är för det spelar ingen roll vad det är för väder så klagar vi individer alltid eller?? Puh det är för varmt solen steker, Fy vad jäkla tråkigt det bara regnar eller usch vad kallt det går inte att vara ute, känns det igen vi är aldrig nöjd eller ;O)

Inte nog med att han här uppe på bild sa ifrån han hade god hjälp av denna lilla krabat


Som inte heller tyckte det var nödvändigt att göra något vettigt ;O) Fast ibland är det bara sååååååååå skönt att lyssna på de här 2 gossarna för dom har riktigt bra förslag ibland. Jag bestämde mig för att jag lyssnar på dom och bara njuter av dagen som den är grått dock inget regn 14,2 grader varmt mitt på dagen.

Knäppte ett kort med mobiltelefonen och skickade till Lenita för hon hade 9 grader inne och det var så pass mycket varmare ute ha ha ha. Fast till hon kommer hem så ska grabbarna på mina axlar och jag elda hos henne så det blir varmt och gott.

Annars så är det som vanligt på solen och vindarnas Ö varmt skönt utan snö och inga turister GÖTT
ha det så bra ute i cyberspacen och njut av sköna lata dagar ibland

sviniga tider råder

Ja ni nu är det hårda tider på många ställen slut på vaccin!!!???
Kommer vi härmed att få en ny generation som liknar människor men ändå inte??



En variant av en pojke på stan



Hans söta flickvän



Och deras son

Måste därför framföra ett viktigt meddelande angående detta ämne som idag är väldigt angeläget.

VARNING!!! Till alla kvinnor!! För att undvika svininfluensan måste du neka att ha sex med mammagrisar,soffgrisar,skitgrisar & alla andra svin...sprid detta vidare till så många kvinnor som möjligt så vi får slut på svineriet.....ta ditt ansvar!!!

Sköt om er där ute i cybern så hörs vi av senare


Städdags nej vadå??



Ja det kan man verkligen fråga sig det var ett tag sedan nu!! Tänkte såååååå stort att idag ska det bli gjort. Blev det så NOT, ingen risk kände mig på riktigt städhumör i morse men efter kaffet och morgonciggen så var den känslan helt borta.
Tog en promenad i det sköna vädret, mulet visst men 10 grader plus, det var så skönt. När jag var ute så kom jag på att kanske jag skulle ta lite fotvård när jag kommer hem. Sagt och gjort det blev i alla fall av så nu är man 2 cm kortare och har så här glada kompisar.


Städningen ja den får nog vänta ett tag till och vad fasen det ska ju grovstädas ordentligt till advent i alla fall ;O)
Tråkigare än tråkigast är det på tv oxå inte mycket till utbud i kväll kanske får offra sig på IDOL det lär väl inte vara så många kvar nu?? Har ingen aning har inte följt programmet. Jag brukar vara en sådan som tittar när bara 3 st återstår för då är det inte lika träligt. Ja så är det ni får ha en trevlig helg och idag är det ju faktiskt dagen för fredagsmys så passa på.

Saknar

Hej hopp på er!

Gud så skönt att det snart är jul, ja först kommer advent ska bli så himla mysigt att få upp lite stjärnor och adventstakar i fönstren tiden före jul är nästan mysigast.
Det som blir roligast är att knoddarna kommer hit saknar dom jätte mycket har inte träffats sedan början av september.



mina goa killar vad jag längtar. Vi pratar i telefonen varje dag så Oliver lilleman tror väl att momma är en telefon ;O)



Här har oliver inte fått mat på länge kan man tro, då han käkar på sin poncho ha ha ha allt som är hårigt åker i munnen. Han blir väl en sån där unge som kommer suga på håret om han sparar ut det.

Idag har inte hänt mycket tänkte jag skulle städa och torka målning men så sa han den lilla på höger axel skit i det idag du har ändå inte lust. Jag lydde honom direkt och gav fasen i det. Fast lite plock blev det ändå har letat passet till Ludde så då blev det städat i varje skåp tror ni jag hittade passet?? NEGATIVT ingen stans, så jag städade skåp helt i onödan ;O) eller föresten skönt att det blev gjort.

Idag så har vi som vanligt +grader och det verkar dröja innan "kung Bore" hittar hit verkar det som, men ingen blir gladare än jag jag ÄLSKAR snöfri vinter.
Ha de så hörs vi

Frestad

Springer in på affären för att handla till mamma som är nyopererad. Det var väl inga problem. Men en bit in i affären vad springer jag på om inte min svagaste punkt här i livet JULMUST nu redan!? ja man får inte bli förvånad över någonting längre, jag kommer ju hinna dricka mig less innan jul.

Nästa problem å jag begriper inte VARFÖR är jag så svag för ostkrokar??? ja vad fasen en påse ramlade bara ner i korgen fattar inte hur har ingen aning men den var med mig ut från affären i alla fall och JA jag betalade eländet oxå.

Nästa tanke "hmmmm kan man äta ostkrokar till julmust" kan det verkligen vara gott?? svar JA nu har jag testat men blääähhh vad äckligt när det var slut. Varför har jag så dålig karaktär?


Så snälla ica inled mig icke mer i frestelsen.

Svårigheten med teckenstorlek

Så har det gått några dagar och jag har ännu inte lyckats klura ut hur man gör för att få större storlek på texten får väl ge mig in i HTML kodningen och fixa det kanske.

Nåväl nog om detta, Ludde har varit hemma några dagar men är nu på väg till Uppsala för att göra någon utbildning. Sen åker han vidare norrut Luleå på övning 2 veckor. Ja dom ska inte öva utan serva dom som gör det med bensin eller något liknande. Sen kanske det blir vidare tripp till Kosovo v.48 inte spikat ännu så vi får se vad det blir.

Själv kommer jag befinna mig på hemmaplan sköter markservicen till mamma som nyss fått en ny höftled inopererad.

I övrigt så har vi en alldeles underbar höstdag med strålande solsken och 8 plusgrader så nog njuter man i fulla drag.

Ha det gott blir väl mer skrivet senare när jag kommer på hur allt fungerar


RSS 2.0