Brandtillbud nej inte riktigt

Hej hopp alla cybervänner!

Här händer det dramatiska saker i Bödaskogen ;O) Inte för att jag är självmordsbenägen på något vis, men ibland skulle man kunna tro det ha ha ha.

Gick i morse ner och tände upp en brasa som vanligt det var absolut inga problem, fyllde på pannan och gick upp för att njuta av mitt morgonkaffe. Efter ett tag tyckte jag det blev så grått och luktade rök min första tanke var att jag glömt att stänga något nere i pannan vilket aldrig hänt tidigare. Men någon gång ska väl vara den första rusar ner men icke allt ser ok ut, upp igen ännu mera rökfyllt host host.

Lenita och jag börjar söka orsaken till källan, jag går ut och tittar upp över taket och se där ja där har vi boven i dramat. En pressening har legat på taket för att ge skydd då nytt tak ska läggas, den har lossnat från sin förankring och blåst över skorstenen och täpper alltså till hela hålet ;O/ Jag rusar upp på byggnadsställningen så långt allt väl meeenn............................ sista biten för att komma upp på taket skiter sig totalt är för kort kommer inte vidare ha ha ha Ringer min hyresvärd som får göra en utryckning och det hela slutar väl. Åter nere på marken öppnar dörrar och slår på ventilationen så röken kan åka ut.

Satans (ursäkta svordomen) tur att jag igår kväll valde att skippa eldningen för min tanke var att tända upp redan igår innan jag la mig men jag var sååååååååååå trött att jag bestämde mig för att ta det som morgonaktivitet. Hade ju just varit snyggt om man tänt upp gått och lagt sig för jag somnade som en stock direkt då jag lade huvudet på kudden. Så ibland är det nog någon mening med de handlingar man väljer att inte utföra oxå. Tack latmasken för att jag inte eldade igår kväll för då hade jag med all sannolikhet eldat för sista gången så trött som jag va hade nog ingen av alla våra brandvarnare kunnat väcka mig och ännu bättre somnar man ju av rökförgiftning usch har nog någon skyddsängel trots allt.

Detta är inte mitt kök men för att skildra hur mycket rök det kan bli så lägger jag med den här ganska likvärdigt med hur det blev här ;O( men nu är det alltså åter igen frid och fröjd presseningen är avlägsnad från hela taket och det är bara att brassa på i pannan för allt vad tygen håller.

ha det så himla gott så hörs vi kram till världen

RSS 2.0